Asiantuntija- ja luottamustehtävät

Tove-3853

Kuva: Paula Partanen

Tovella on filosofian maisterin tutkinto Helsingin yliopistosta (2006) ja on täydentänyt tieteellistä osaamistaan flamencosta opintokokonaisuudellaan ”Flamenco; Cante, baile, toque y compás. Una introducción teórico-practica” (Universidad de Granada, 2008).

Syksystä 2015 lähtien Tove suorittaa flamencologian maisteriohjelmaa Barcelonan Escola superior de música de Catalunya -koulussa (online).

Tieteelliset julkaisut flamencosta:
”Improvisaatio flamencomusiikissa ja tanssissa”, teoksessa Musiikillinen improvisaatio. Keskustelunavauksia soivan hetken kulttuureihin, toim. Erkki Huovinen, julk. Utukirjat (Turun yliopisto) 2015
Pro gradu -tutkielma: ”Flamencon muotorakenne ja muusikoiden roolit. Kahden kappaleen analyysi.” (Helsingin yliopisto, musiikkitiede, 2006)
Proseminaariesitelmä: ”Flamencon uudet sukupolvet. Analyysi Ketaman Y es ke me han kambiao los tiempos -levyn tyylipiirteistä” (Helsingin yliopisto, musiikkitiede, 2003)

Tove Djupsjöbacka on toiminut flamencolehti Letran päätoimittajana 2005–2008 sekä toimitussihteerinä 2003–2005. Hän on kirjoittanut artikkeleita flamencosta lukuisiin lehtiin kuten Hufvudstadsbladet, Finnish Music Quarterly, Rondo, Kansanmusiikki ym. Hän pureutuu myös flamencoaiheisiin blogissaan Pinnan alla. Levykansitekstejä hän on kirjoittanut mm. Petri Kumelan ja Joonas Wideniuksen Fantasia Andaluza -levyyn (Alba Records 2016).

Tove Djupsjöbacka on luennoinut flamencosta ja espanjalaisesta musiikista mm. Helsingin yliopistossa, Åbo Akademissa, Sibelius-Akatemialla, Savonlinnan kesäyliopistossa ja Länsi-Helsingin musiikkiopistossa. Hän on myös toiminut espanjalaisten huippuopettajien assistenttina Sibelius-Akatemialla.

Tove Djupsjöbacka on toiminut Helsingin Flamencoyhdistyksen puheenjohtajana (2001) ja hallituksen jäsenenä sekä Helsingin Flamencofestivaalin taiteellisessa johtoryhmässä 2012–2014 yhdessä Emilia Ahon ja Erika Alajärven kanssa. Hän on myös järjestänyt Arte flamenco Helsinki -festivaalin kevättalvella 2015 yhdessä Erika Alajärven ja Joonas Wideniuksen kanssa sekä ollut mukana Nordic Flamenco Festivalin järjestelyissä (Tukholma 2005).

Vastaa