Kamarikuoro Utopia & Andrew Lawrence-King Hämeenlinnassa 2.12.

Kamarikuoro Utopia levytti kesän aikana Andrew Lawrence-Kingin kanssa Piae Cantiones -ohjelmistoa, jonka voi nyt kuulla Hämeenlinnassa Musiikkia linnassa -festivaalin puitteissa, Hämeenlinnan kirkossa 2.12. klo 19.

Konsertissa palataan munkkien keskiaikaan ja aikaan, jolloin yksiäänisiksi kirjoitettuja sävelmiä ja lauluja improvisoitiin eri esityksissä. Uusia tekstejä ja sävelmiä syntyi ympäri Keski-Eurooppaa, josta ne oppineiden mukana kulkeutuivat Suomeen saakka. Piae Cantionesin laulut koottiin Turussa yhteen vuonna 1582. Joulu, iloisuus, rytmisyys, improvisaatio ja vanhat soittimet ovat läsnä. Kun johtajan paikalla on Andrew Lawrence-King, tiedossa on aitoa menoa keskiajan ilonpidosta.
Maailmankuulu vanhan musiikin taituri, brittiläinen kapellimestari, harpisti ja musiikkitieteilijä Andrew Lawrence-King on tehnyt tutkimustensa perusteella konserttia varten Piae Cantiones -lauluista uuden edition. Aikalaissoittimia eli psalttaria, harppua, regaalia, kanteleita, urkuja, erilaisia rumpuja, kelloja ja lyömäsoittimia soittavat Lawrence-King ja Ricardo Padilla.
Liput 20 €, tuntia ennen ovelta tai 22,50 € ticketmaster.fi
Lisätietoja: http://musiikkia-linnassa.webnode.fi/konserttikalenteri/