Asiantuntija- ja luottamustehtävät

Tovella on filosofian maisterin tutkinto Helsingin yliopistosta (2006) sekä ensimmäisenä suomalaisena espanjalainen flamencologian maisterintutkinto (Esmuc, Barcelona, 2018). Hän on myös täydentänyt osaamistaan Granadan yliopiston opintokokonaisuudella ”Flamenco; Cante, baile, toque y compás. Una introducción teórico-practica” (2008).

Tieteelliset julkaisut flamencosta:
  • ”Improvisaatio flamencomusiikissa ja tanssissa”, teoksessa Musiikillinen improvisaatio. Keskustelunavauksia soivan hetken kulttuureihin, toim. Erkki Huovinen, julk. Utukirjat (Turun yliopisto) 2015
  • ”Flamencon muotorakenne ja muusikoiden roolit”, Musiikin suunta 4/2010–1/2011
Muuta mielenkiintoista:
  • I gränslandet mellan tradition och innovation – Flamencon i Finland ur kritiker- och konstnärsperspektiv. Kritiikin ääniä – Tekstejä kritiikistä, toim. Mari Hyrkkänen, Riikka Laczak ja Maria Säkö, julk. Suomen Arvostelijain liitto 2020.
Opinnäytetyöt:

Tove Djupsjöbacka on toiminut flamencolehti Letran päätoimittajana 2005–2008 sekä toimitussihteerinä 2003–2005. Hän on kirjoittanut artikkeleita flamencosta lukuisiin lehtiin kuten Hufvudstadsbladet, Finnish Music Quarterly, Rondo, Kansanmusiikki ym. Hän pureutuu myös flamencoaiheisiin blogissaan Pinnan alla. Levykansitekstejä hän on kirjoittanut mm. Petri Kumelan ja Joonas Wideniuksen Fantasia Andaluza -levyyn (Alba Records 2016).

Helsingin XXI Flamencofestivaalin luentoperformanssi Rikhardinkadun kirjastossa (rapuissa Marja Rautakorpi). Kuva: Chris Gurney

Tove Djupsjöbacka on luennoinut flamencosta ja espanjalaisesta musiikista mm. Helsingin yliopistossa, Åbo Akademissa, Sibelius-Akatemialla, Savonlinnan kesäyliopistossa ja Länsi-Helsingin musiikkiopistossa. Hän on myös toiminut espanjalaisten huippuopettajien assistenttina Sibelius-Akatemialla.

Yhdessä Marja Rautakorven ja Henna-Elise Selkälän kanssa Tove Djupsjöbacka muodosti Helsingin Flamencofestivaalin taiteellisen tuotantoryhmän, joka suunnitteli ja toteutti vuoden 2019 festivaalin. Vuonna 2020 hän suunnitteli suomalaisen flamencon historiaa peilaavan esityksen Perintö elää Helsingin Flamencofestivaalia varten. Aikaisemmin Tove toimi myös festivaalin taiteellisessa johtoryhmässä 2012–2014 yhdessä Emilia Ahon ja Erika Alajärven kanssa. Hän on myös toiminut Helsingin Flamencoyhdistyksen puheenjohtajana v. 2001 ja hallituksen jäsenenä. Tove on myös järjestänyt Arte flamenco Helsinki -festivaalin kevättalvella 2015 yhdessä Erika Alajärven ja Joonas Wideniuksen kanssa sekä ollut mukana Nordic Flamenco Festivalin järjestelyissä (Tukholma 2005).

Vastaa