Musiikki

Kuva: Paula Partanen.

Alusta (eli v. 1995) asti olen opiskellut sekä flamencotanssia että flamencomusiikkia − cajonin soittoa, palmaksia ja flamencolaulua. Olen esiintynyt flamencokentällä  palmerona, perkussionistina, viulistina, pianistina ja laulajana.

Erityisen aktiivisesti toimin palmerona, yhdistän tanssijan ja palmeron roolit omassa kokoonpanossani Camino Flamenco (ent. Décadas) vuodesta 2016, esiintyen laajasti ympäri Suomea. Teen myös säännöllisesti yhteistyötä Brindamos Finlandia -klubin ja Maija Lepistön kanssa ja olen esiintynyt yhteispohjoismaisissa kokoonpanoissa Alma Flamenca (2008–2016) ja Flamenco Nórdico (2002–03).

Olen myös toiminut muusikkona monissa teoksissa, mm. Erika Alajärvi (kor.): Gaia (2015),  Marja Rautakorpi ja Riina Korhonen (kor.): Kuuran kosketus (2011), Marianna Verdecia (kor.): Contrastes (2006−07), Anne Riikola ja Milla Härmä (kor.): Jäähyväiset (2007), Tanssikoulu Blue Flamencon eri produktioissa, Kati Vyyryläinen ja Marjo Ikonen (kor.): Kohti kuvajaista (2001).

Eniten olen oppinut tekemällä sekä kollegoiltani, mutta tärkeitä opettajia ovat olleet cajónin soitossa mm. Angel Sanchez ”Cepillo” ja Manuel Soler, palmaksissa David El Gamba, laulussa Miguel Poveda ja Rafael Jiménez ”Falo”. Olen myös toiminut espanjalaisten huippuopettajien (mm. Pablo Suárez, David Lagos ja Miguel Ortega) musiikkikurssien tulkkina ja assistenttina.

Tiesitkö…?

Olen niitä harvoja tanssijoita, jotka kirjoittavat tanssinuotteja. Teen niitä lähinnä itselleni, osana oppimisprosessia. Välillä syvennän myös lauluosaamistani transkription kautta.

Vastaa