Flamencokurssit Oulussa 6.–8.11.

Flamencon monitoiminainen Tove Djupsjöbacka saapuu Ouluun kurssittamaan tanssissa ja palmaksissa. Tove on ensimmäinen suomalainen Espanjasta valmistunut flamencologi (Máster de Flamenco, Esmuc 2018). Opetuksessaan hän kannustaa kaikkia muitakin kokeilemaan flamencon eri osa-alueita! Flamencon kokonaisuuden tunteminen ja kommunikointi tanssijoiden ja muusikoiden välillä on Tovelle A ja O.

Tove kurssittaa kahdella tasolla: alkeis- ja perustasolla treenataan rentoa buleríasta ja keski/jatkotasolla eleganttia farrucaa huivilla.

Bulerías on nykyajan jamien kuningaslaji. Opettelemme lajiin sopivia markkeerauksia, panostamme 12-jakoisen svengin ja rentouden löytämiseen ja opettelemme perusasiat oman pienen jamitanssipätkän tekemisestä. Varaudu tanssimaan myös ilman kenkiä. Elegantti ja ylväs 4-jakoinen farruca yhdistetään niin ikään eleganttiin ja ylvääseen isoon huiviin. Käymme läpi huivin käytön perusasiat, joten mukaan voit tulla, vaikka et olisi aikaisemmin kokeillut huivinkäyttöä. Kursseilla säestää Oula Mommo ja Tove laulaa itse.

Tanssikurssien lisäksi Tove opettaa myös palmaksia: kurssilla keskitytään taputustekniikkaan, svengin löytämiseen ja taputtajan eli palmeron roolin haasteisiin. Harjoitukset muokataan kaikentasoisille sopivaksi, kokeillaan eri rytmilajeja. Palmastunnit ovat alkeis/perus- ja keski/jatkotason kurssien välillä ja Palo Nuevon jäsenille maksuttomat. Muille palmaskurssi on 15 euroa.

Toven kurssin yhteydessä järjestetään myös flamencoaiheinen luento, joka pidetään lauantaina 7. marraskuuta klo 13-14.30 Pohjankartanon LS1-salissa. Palo Nuevo järjestää luennon yhteistyössä Oulu-opiston kanssa.

Kurssit järjestää flamencoyhdistys Palo Nuevo, lisätietoja heidän kotisivuiltaan: https://www.palonuevo.com/2020/10/04/tove-djupsjobacka-kurssittaa-marraskuussa/