Helsingin Flamencofestivaali: Perintö elää! 5.2. + uusi podcast

Kanneltalossa keskiviikkona 5. helmikuuta nähtävä uniikki esityskokonaisuus Perintö elää! Flamencon edelläkävijät Suomessa vie yleisön aikamatkalle flamencon historiaan Suomessa, sen eri tyyleihin ja olemuksiin.

Esiintyjinä tanssijat Erika Alajärvi, Anna PalmioSari Pikkarainen ja Hannele Tuomipuu, laulajat Janita Halonen ja Laura Laurila, kitaristit Ari Salin, Ossi Aaltonen, Juho KoskimiesRodrigo González, viulisti Lotta-Maria Pitkänen sekä komeasti 45-vuotisjuhliaan tänä vuonna viettävä Taljanka-yhtye. Myös yllätyksiä luvassa!

Erityisvieraaksi saapuu Espanjasta laulaja Antonia de Córdoba, joka pitkästä aikaa ilahduttaa esiintymisellään suomalaisia flamencon ystäviä. Esityskokonaisuuteen sisältyy myös videonäytteitä edelläkävijöiden teoksista ja sen on suunnitellut Tove Djupsjöbacka.

Flamenco rantautui Suomeen pikku hiljaa 1960-luvulta lähtien, mutta suomalaisten flamencorakkauden juuret juontavat myös kauemmas historiaan, espanjalaisen tanssin, kauneudenkaipuun ja etelämatkailun pariin. Suomalaisista flamencontekijöistä on muotoutunut monipuolinen joukko, jokainen tuo perinteen syvän kunnioituksen rinnalla taiteeseen omia yksilöllisiä mausteita. Tänä iltana kunnioitetaan suomalaisten flamencontekijöiden ensimmäisiä sukupolvia.

Tulehan paikalle, tämän kokonaisuuden voit kokea vain tässä ja nyt! Osta liput ainutlaatuiseen iltaan täältä.

Radio Letra

Ennakkoon Perintö elää! -iltaa voi fiilistellä upouuden Radio Letran Flamencosta -puheohjelman ensimmäisessä podcastissa! Siinä Aleksi Piipari haastattelee Tove Djupsjöbackaa flamencon edelläkävijöistä Suomessa sekä Kanneltalon ohjelmasta.