Helsingin Flamencoyhdistyksen Stadillanas

Koronatilanteen vuoksi Helsingin Flamencofestivaali siirrettiin kesäkuulle, eikä silti voitu järjestää yleisötapahtumaa. Sen sijaan päivänvalon näki ”Stadillanas”, joka julkaistiin Helsinki-päivänä 12.6.

Helsingin Flamencoyhdistyksen sivuilla kappaleesta kerrotaan seuraavasti:
Tampereen flamencoilla on ollut oma “Kekä lähtis?” ja Oululla ”Nisun himo” -sevillanas, joten tokihan Helsinki tarvitsi myös oman, kotiseutuylpeyttä puhkuvan tanssikappaleensa. Sevillanas on nelisäkeistöinen espanjalainen kansantanssi jota tanssitaan parin kanssa juhlissa ja ferioissa. Tyyliltään nyt syntynyt ”Stadillanas” on sevillana corralera, eli Lebrijan seudulta Andalusiasta peräisin oleva rytminen huutolaulu.

Sanoitukset Stadillanakseen ovat tehneet Taija Robalta ja Liisa Malmilta, ja niitä varten kysyttiin flamencoyhteisöltä sanoitusapua flamencoyhdistyksen Facebook-sivuilla. Stadillanaksesta kuvattiin myös musiikkivideo, jonka kuvasi ja leikkasi Laura Reunanen, äänityksestä vastasi Josef Donner.

*
Itse mukana huutamassa ja tanssimassa kolmannessa säkeistössä, jota kuvattiin Kallion maisemissa. Erityisen hauskaa oli esiintyä spontaanisti saunojille Kotiharjun saunan edustalla. Yleisökokemuksia ei olekaan kuluneen puolentoista vuoden ajan juuri kerääntynyt.