Kamarikuoro Utopia & Andrew Lawrence-King julkaisee Piae cantiones -levyn

Vanhan musiikin brittiläiseltä maailmantähdeltä, harpisti Andrew Lawrence-Kingiltä ja helsinkiläiseltä Kamarikuoro Utopialta ilmestyy 30.11. odotettu levy, joka koostuu Piae Cantiones -sävelmistä ennen kuulemattomina sovituksina. Levyn julkaisee maailmankuulun vanhan musiikin legendan Jordi Savallin levy-yhtiö Alia Vox, jonka listoilla Kamarikuoro Utopia on ensimmäinen suomalainen artisti.

Sovitukset perustuvat Lawrence-Kingin tutkimustyöhön vanhan musiikin alkuperäisistä esityskäytännöistä. Suuri osa Piae Cantiones -sävelmistä on ollut ikivanhoja jo kokoelman kirjoitusaikana 1500-luvulla, ja tästä innoittuneena Lawrence-King on hakenut sovituksiin keskiaikaista tyyliä, moniäänisesti improvisoiden ja ajan soitinten säestyksellä. Lopputulos avaa tuttuihin melodioihin kiehtovia, rytmisiä, täysin uudenlaisia äänimaailmoja, joita on nyt Alia Voxin uutuuslevyn myötä mahdollisuus kuulla ympäri maailman.

CD-levyä “Piae Cantiones” on saatavissa hyvin varustelluista levykaupoista ja tilattavissa Kamarikuoro Utopian verkkokaupasta holvi.com/shop/utopiachoir hintaan 20 e / kpl.
“Piae Cantiones” on julkaistu myös digitaalisena versiona Spotify-palvelussa
(Utopia Chamber Choir / Andrew Lawrence-King / Alia Vox).

Levynjulkistuskonsertti “Utopia & Lawrence-King: Piae Cantiones”
Lauantaina 30. marraskuuta 2019 klo 19
Helsingin Saksalaisessa kirkossa, Bernhardinkatu 4
Kamarikuoro Utopia
Konsertin johtaa Andrew Lawrence-King ja lyömäsoittimia soittaa Ricardo Padilla.
Liput 20 / 15 e (holvi.com/shop/utopiachoir ja ovelta tuntia ennen konsertin alkua)