Sibafest-konsertit 26.1. ja 31.1.

Sibafest 2020 -tapahtuman teemana on Äänessä.

Su 26.1. klo 16 NYKY Ensemble & Helsingin kamarikuoro: Palju õnne, Arvo Pärt!

Helsingin kamarikuoron kanssa esitämme Arvo Pärtin suuren Te Deum -teoksen yhdessä Nyky Ensemblen kanssa, johtajana Jaan-Eik Tulve. Samalla pääsemme katsastamaan miltä tuntuu laulaa jälleen Sibelius-Akatemian R-talon konserttisalissa, jonka eduskunta on nyt palauttanut musiikkikäyttöön.
Te Deum vuodelta 1985 on suuri, vaikuttava puolituntinen teos kolmelle kuorolle, preparoidulle pianolle, jousiorkesterille ja ääninauhalle – tätä ei kuulla Suomessa kovinkaan usein eli kannattaa suunnata paikalle! Konsertissa kuullaan lisäksi instrumentaaliteokset Für Alina, Für Anna Maria, Fratres ja Pari intervallo.
Paikka: Konserttisali, Sibelius-Akatemian Pohjoisen Rautatiekadun toimipiste
Liput: 23/18 € (Ticketmaster), 20/15 € (Musiikkitalo)
http://www.sibafest.fi/fi/-/nyky-ensemble–kamarikuoro-palju-onne-arvo-part-

31.1. klo 19 Musical Migrants

Viime vuosien tutkimuksissa Suomi on nostettu yhdeksi syrjivimmistä EU-maista. Silti maantieteellisten rajojen ylittäminen on ollut muusikoiden elämäntapa vuosisatojen ajan. Tämä konsertti esittelee suuren osan urastaan muualla kuin kotimaassaan asuneiden säveltäjien musiikkia. Syyt ulkomailla asumiseen ovat olleet lukuisia: taloudellisia, poliittisia, kulttuurisia tai henkilökohtaisia.

Konsertissa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kuoronjohdon luokka, jossa opiskelijoita on seitsemästä maasta, johtaa Sibelius-Akatemian vokaaliyhtyettä. Esitettävä musiikki vaihtelee aina Josquinista Victoriaan ja Lisztista Stravinskyyn ja Saariahoon. Samalla konsertti esittelee Matthew Whittallin ja Alex Freemanin uusia teoksia. Molemmat säveltäjät ovat Suomen kansalaisuuden saaneita Pohjois-Amerikassa syntyneitä säveltäjiä.

Paikka: Konserttisali, Sibelius-Akatemian Pohjoisen Rautatiekadun toimipiste
Liput: 18/11,50 € (Ticketmaster), 15/10 € (Musiikkitalo)
http://www.sibafest.fi/fi/-/musical-migrants