Yhteinen kritiikki -vuosikirja julkaistu

Suomen Arvostelijain Liiton kolmas vuosikirja, Yhteinen kritiikki – näkökulmia yhteisöllisyyteen ja inkluusioon on ilmestynyt. Teos hahmottelee mahdollisuuksia kritiikille keskusteluna, johon eritaustaiset ja erilaiset keskustelijat pääsisivät mukaan. Se etsii keinoja vahvistaa osallisuutta ja yhteisöllisyyttä kritiikissä.

Julkaisun on toimittanut Heidi Bäckström. Kirjaan ovat kirjoittaneet Sofia Blanco Sequeiros, Anders Carlsson, Veikko Halmetoja, Riina Hannuksela, Tenka Issakainen, Oxana Jguirovskaia, Anni-Kristiina Juuso, Maija Karhunen, Aurora Lemma, Sanna Lipponen, Omppu Martin, Aura Nurmi, Päivi Taussi, Max Ryynänen, Elina Vuorimies ja Maaria Ylikangas. Esipuheen ovat laatineet Kritiikki näkyy! -hankkeen työryhmä Riikka Laczak, Maria Säkö ja Maaria Ylikangas. Kritiikki näkyy! on Suomen arvostelijain liiton järjestämä ja Koneen säätiön tukema hanke kritiikin aseman parantamiseksi ja inkluusion vahvistamiseksi kritiikissä.

Lisätietoja ja linkki verkkojulkaisuun: https://www.kritiikinuutiset.fi/2021/04/17/kritiikki-nakyy-hankkeen-ensimmainen-julkaisu-tuo-inkluusiota-kritiikkiin/

Allekirjoittanut on avustanut SARVin vuosikirjoja ruotsintajana. Viime vuoden vuosikirjassa minulta oli mukana myös artikkeli flamencokritiikistä, edellinen vuosikirja on nyt myös julkaistu verkossa.