HKK – Aarremaat herää eloon 27.11.

Taiteilijaryhmä IC-98:n tummasävyinen Aarremaat-animaatio herää eloon, kun Hyvinkään Orkesteri kantaesittää Max Savikankaan sävellyksen Aarremaat, konserttiversio laulusekstetille ja 7-jäseniselle soitinyhtyeelle.

Noin 20-minuuttisen teoksen lähtökohtana on ollut taideanimaation musiikkiraita, joka on sävelletty a cappella -laulusekstetille. Kantaesityksen johtaa Ruut Kiiski, laulajat ovat Helsingin kamarikuorosta ja soittajat Hyvinkään Orkesterista, joka on myös tilannut teoksen konserttiversion. Esitykset ovat tasatunnein klo 12 / 13 / 14. Konsertin ajan taideanimaatio on pysähdyksissä.

Taiteilijaryhmä IC-98:n Patrik Söderlund ja Visa Suonpää sekä säveltäjä Max Savikangas ovat tapahtumapäivänä paikalla. Kello 12 alkavan esityksen jälkeen IC-98:n taiteilijat kertovat lisää Aarremaat-animaatiosta. Kello 13 alkavan esityksen jälkeen Max Savikangas puhuu teoksen musiikista.

Vapaa sisäänpääsy. Päivä on osa luonnon ja ihmisen suhdetta käsittelevän IC-98: Haavoitettu maa -näyttelyn oheisohjelmaa.

Laulajat: Tove Djupsjöbacka, Veera Kuusirati, Keri Kallio, Eira Karlson, Martti Anttila, Riku Laurikka

https://www.helsinginkamarikuoro.fi/27112022-aarremaat-0

https://www.facebook.com/events/622488762709846