Utopia @ Sastamala Gregoriana 19.7.

Sastamala Gregoriana -festivaalin teemana on tänä kesänä Lumoava Brugge. Brugge on pala keskiajan Eurooppaa Belgian kuningaskunnassa satumaisine taloineen ja viehättävine kanaaleineen. Keskiajalla Bruggesta kehittyi tieteen, taiteen ja kaupankäynnin kehto. 1400-luvun kukoistuskaudella Bruggeen asettui tiedemiehiä, taiteilijoita ja ruhtinaita eri puolilta Eurooppaa luomaan uusia ja innovatiivisia teoksia, jotka ovat säilyneet näihin päiviin asti.

Kamarikuoro Utopia esittää omassa konsertissaan Antoine Brumelin huikean Maanjäristysmessun, Missa et ecce terrae motus. Tämä 12-ääninen renessanssipolyfonian mestariteos on kuultu Suomessa vain muutaman kerran. Lisäksi tarjolla on muiden Bruggeen liittyvien säveltäjien musiikkia, mm. Josquin des Prez, Nicolas Gombert ja Gaspar van Weerbeke.

Mukana Suomen eturivin barokkipasunistit Saara Indermühle, Martti Vesola ja Esa Fagerholm sekä sopraano Titta Lampela. Johtaa Mikael Maasalo, ohjelman on suunnitellut Valter Maasalo. Liput lippu.fi:stä sekä ovelta tuntia ennen.

Sastamala, Pyhän Marian kirkko, 19.7. klo 19. Liput 36/32€. www.sastamalagregoriana.fi

Käsiohjelma: https://www.sastamalagregoriana.fi/files/18.7.2022-Maasta_taivaisiin.pdf